Укрексімбанк запроваджує SWIFT GPI Tracker в інтернет-банкінгу iFOBS

24 гру 2021

[Укрексімбанк запроваджує SWIFT GPI Tracker в інтернет-банкінгу iFOBS]

Друзі, спішимо поділитися з вами гарною новиною.

Буквально пару тижнів тому наш замовник –  державний банк «Укрексімбанк» – запровадив в експлуатацію технологію SWIFT GPI (Global Payment Innovation), яка дозволяє відстежувати шлях проходження міжнародних платежів у реальному часі, отримувати дані щодо комісій, а також бачити проміжний та фінальний статус платежу.

Спочатку така можливість була доступна лише співробітникам банку в автоматизованій банківській системі Б2. Аж ось маємо повідомити, що відтепер інформація про трасу платежу надається безпосередньо клієнтам банку в системі дистанційного обслуговування iFOBS!

Завдяки впровадженню нового модуля системи iFOBS, який має назву iFOBS.SWIFT_Tracker, наразі клієнти Укрексімбанку мають можливість перегляду на робочому місці в iFOBS (у Web- та Win-додатку) даних про проходження платежу через систему SWIFT за ланцюжком: банк платника – банки-кореспонденти – банк отримувача. Залежно від наданих прав, користувачеві може відображатися або весь ланцюжок проходження платежу, або лише інформація про кінцевий статус платежу, без відображення учасників. Тобто є можливість гнучкого налаштування клієнтського SWIFT-трекера на рівні банку.

Новий сервіс забезпечує прозорість проходження валютного платежу за системою SWIFT, що дозволило банку виконати вимоги щодо впровадження SWIFT GPI та забезпечило конкурентну перевагу перед іншими банками, які обслуговують міжнародні перекази корпоративних клієнтів.

Вітаємо наших колег з Укрексімбанку, які першими запустили новий сервіс iFOBS.SWIFT_Tracker, та бажаємо успішної експлуатації!

А всіх інших наших замовників закликаємо долучитися до прикладу колег і нагадуємо, що ми пропонуємо декілька варіантів реалізації трекеру для клієнтської частини. Так, в залежності від доступності банку Tracker APIs SWIFT, можлива реалізація роботи модуля iFOBS.SWIFT_Tracker через ці API або за допомогою обробки повідомлень MT 199, що формуються банками-кореспондентами під час обробки клієнтського платежу.

Тож звертайтеся до нас! Усіх із прийдешніми святами і до зустрічі!

Підпишіться на розсилку