OTP-токeни в АТ «БМ Банк» завжди на сторожі безпеки клієнтів

12 бер 2013

logo_ua

БМ Банк та компанія CS (м.Харків) впровадили пристрої додаткового захисту платежів – OTP-токен (One Time Password) - в системі інтернет-банкінгу iFOBS для корпоративних клієнтів.

Максимально захистити свого клієнта та його кошти – ось задача, яку ставить сьогодні перед собою сучасний банк, та рішення які зобов'язаний запропонувати розробник сучасної системи дистанційного банківського обслуговування. Саме такою захищеною системою сьогодні є інтернет-банкінг iFOBS. Щоб цілком захистити гроші своїх клієнтів, АТ «БМ Банк» та компанія CS спільно впровадили в банку додатковий фактор аутентифікації - генератор одноразових паролів Ezio Lava від провідних швейцарських виробників в області захисту інформації Gemalto.

Генератор одноразових паролів (OTP-токен) – це надійний фактор додаткової аутентифікації, який спільно зі звичайним електронно-цифровим підписом формує додатковий фактор захисту від здійснення несанкціонованих платіжних операцій від імені юридичної особи. Навіть якщо зловмисник якимось чином заволодіє ключами електронно-цифрового підпису та паролями до них, система іFOBS запросить додаткове підтвердження платежу одноразовим кодом. OTP-токен, який надає такі одноразові коди – це невеликий пристрій, виконаний у вигляді брелока чи подібний до калькулятора, який користувач завжди носить з собою та який не потребує підключення до комп'ютеру. А значить, ніякий зловмисник не зможе віддалено зчитати з нього дані. Пароль, який генерує такий пристрій, діє тільки один раз та тільки на протязі 30 секунд – тобто, його абсолютно безглуздо намагатися перехватити та використовувати повторно. Існують також токіни, які генерують пароль тільки для конкретного платежу, використовуючи його ключові реквізити.

Клієнти банку, підключені до нового засобу аутентифікації, не відчули ніяких незручностей – їм просто були передані нові пристрої, після чого вони негайно змогли розпочати йми користуватися.

Компанія CS, АТ «БМ Банк» та компанія «Ен Джи Ті Груп», працюючи чітко та злагоджено, змогли забезпечити клієнтам банку комфорт та безпеку при виконанні фінансових операцій в системі дистанційного банківського обслуговування iFOBS.

«В проектах, які потребують підвищеної уваги до безпеки, особливо важливо працювати з перевіреними професійними партнерами, - прокоментував Віктор Ражев, Директор департаменту IT АТ «БМ Банк». – Компанія CS спільно з представниками корпорації Gemalto виконали всі зобов'язання чітко та в строк, проект впроваджено оперативно та успішно».

Про БМ Банк

АТ «БМ Банк» (Ліцензія НБУ № 223 від 14.10.2011) - українська дочірня структура одного з найбільших російських банків - Банку Москви. БМ Банк надає широкий перелік послуг - вигідні депозитні програми, оплата платежів, грошові перекази, кредитування на різноманітні цілі та ін. На даний момент БМ Банк обслуговує більше 54-х тисяч клієнтів.

Підпишіться на розсилку