21 лют 2013

logo

Лютий - чудовий час для підведення підсумків вважають в компанії CS: новорічні свята відсвятковані, відпустки на початку року відгуляні і ось команда CS готова до нових досягнень та звершень. Але для початку, давайте згадаємо, як же минув 2012.

CS::anniversaries

2012 – ювілейний!

По-перше, нам виповнилось 15 років. Відсвяткували ми ювілей двічі – в колі співробітників у Харкові, де знаходиться головний офіс компанії, й в колі клієнтів та партнерів компанії в Києві, де знаходяться головні офіси клієнтів та IT-партнерів CS. Поздоровити компанію з ювілеєм в київському концертному залі «Кристал хол» зібралось більш 300 осіб – клієнти компанії - представники українських банків та страхових компаній, партнери – представники корпорацій Oracle, IBM, HP, а також компаній Мегатрейд, МУК, Українського Процессінгового Центру, Integrity Vision, IBPM. Особливо приємно було бачити тих, з ким ми працюємо вже 10, 12, 15 років! Прийшли нас поздоровити не тільки наші існуючі замовники, але також багато провідних IТ-спеціалістів фінансового сектору, люди, які вже давно перетворились з наших замовників на наших друзів.

По-друге, ми провели 10-у Щорічну конференцію «Автоматизація банківської діяльності» в Батумі (Грузія). 10 років тому ми вирішили створити банківську конференцію й ось вже на протязі багатьох років наша конференція стала однією з головних IT-подій року, на якій ми підводимо підсумки, будуємо плани, розповідаємо про нові системи, розробки, й, звісно ж, з задоволенням слухаємо success stories наших клієнтів.

CS::new launches

В 2012 році розпочали свою діяльність п'ять нових банків, чотири з яких стали клієнтами CS: Банк Фінансовий партнер, СЕБ Корпоративний Банк, Банк Софійський та Меліор Банк. Вибір нових банків на користь CS говорить про те, що наше програмне забезпечення готове в повній мірі забезпечити старт молодих фінансових закладів.

До того ж, клієнтом CS став гравець українського фінансового ринку з 15-річною історією – Перший інвестиційний банк. З 2012 року цей банк експлуатує нашу автоматизовану банківську систему Б2.

CS::projects

В минулому році було реалізовано 164 проекти – від запуску наших систем до доробок, які було визвано вимогами законодавства, замовників, ринку.

З найбільш цікавих проектів хотілось би відзначити наступні.

Стартував проект переводу АБС Б2 в режим 7/24. В ряді великих банків ми запустили підсистему «НБУ-звітність», яка дозволяє формувати обов'язкову звітність тим банкам, у яких встановлена закордонна АБС. Ми провели інтеграцію АБС Б2 з FLEXCUBE. Цікавий розвиток отримало наше рішення JetB2, тепер це не тільки нове, web-based робоче місце користувачів АБС Б2, але й багатий набір middleware інтерфейсів для інтеграції Б2 з інформаційними шинами банків та іншими системами.

Велику увагу в 2012 році ми приділили безпеці системи інтернет-банкігу iFOBS. Безпеку iFOBS сьогодні забезпечують найновітніші технології: сертифікована криптографія та використання електронного цифрового підпису. На додачу до цих стандартних засобів ми пропонуємо клієнтам використовувати й інші сервіси для захисту даних та підтвердження операцій: одноразові паролі, спеціальні пристрої для захищеного зберігання ключів, біометричні пристрої, а також спеціалізований модуль контролю та запобіганню шахрайства (FraudDetection). Також, ми провели тестування захищеності системи iFOBS за допомогою нашого російського партнера Group-IB. Успішне проходження перевірок безпеки показало високий рівень захищеності нашого інтернет-банкінгу.

Гарні новини є й для приватних клієнтів банків, які планують використовувати інтернет-банкінг iFOBS. В 2012 році була спрощена процедура підключення до інтернет-банкінгу й тепер для того, щоб розпочати користуватися iFOBS, приватному клієнту не потрібно спеціально приходити в банк.

В 2012 році було запущено ряд проектів мобільного банкінгу в провідних українських банках – iFOBS.Mobile. Цей напрямок буде активно розвиватися й в 2013 році, оскільки мобільні рішення для інтернет-банкінгу зараз дуже затребувані.

CS::events

Гарною традицією стали семінари й конференції, які ми проводимо спільно з нашими партнерами для замовників. Так, ми провели 15 заходів, на яких говорили про інтернет-банкінг для приватних клієнтів та безпеку, про автоматизацію кредитного процесу та міжнародних грошових переказах, про зміни нашого програмного забезпечення, які відбулися у зв'язку з Постановою №23 НБУ, словом про все, що могло допомогти нашим клієнтам поліпшити, оптимізувати та максимально автоматизувати їх діяльність.

Окремі семінари в Києві ми провели спільно з IBM та Oracle.

В минулому році ми провели виїзну партнерську конференцію для замовників. Цього разу вона пройшла в інноваційному центрі IBM (Дублін, Ірландія).

Однією з видатних подій року, що минув, став виступ нашого співробітника Євгена Федоренко на міжнародній конференції Open Oracle Word 2012 в Сан-Франциско. Вперше представники нашої компанії прийняли участь в цій знаковій події для усієї світової IT-спільноти не тільки в якості учасників, але й в якості доповідача.

CS::education

Ми продовжили співпрацю з провідними вузами України, які здійснюють підготовку банківських співробітників. Практичні заняття для студентів цих вузів проводяться на АБС Б2 та системі інтернет-банкінгу iFOBS.

Продовжила свою роботу й CS Академія – курси навчання для користувачів, адміністраторів та методологів наших систем. В цьому році іі випускниками стали 74 людини з 21 банку.

Компанія CS ініціювала спільну програму навчання для студентів в одному з провідних вузів Харкова - Національному аерокосмічному університеті. Метою цього проекту є підвищення професійної компетенції молодих спеціалістів по затребуваними ринком технологіям - Oracle, Java та UML. Компанія CS активно працює над створенням комфортного середовища для студентів в їх бажанні рости професійно з можливістю застосування отриманих навиків в реальних проектах.

CS::goals

Прожитий ще один рік... Для нас він був цікавим й насиченим. Для всіх тих, хто працював з нами, сподіваємось також! Компанія CS ось вже 15 років залишається безумовним лідером ринку автоматизації банківської діяльності, провідні страхові компанії також обирають наше ПЗ. Довіра клієнтів –головне в нашій роботі й, звісно, ми зробимо все можливе, щоб її виправдати. Співпрацюючи зі світовими IT-лідерами, ми й надалі будемо створювати таке ПЗ, яке в максимальному ступені буде задовольняти потреби наших замовників, а нам в своїй області дозволить залишатися компанією-розробником №1 в Україні та підкорювати нові ринки.

Підпишіться на розсилку