CS Fashion Banking 2015

28 жов 2015

[CS Fashion Banking 2015]

Незважаючи на те, що день 23.10.2015 видався в Києві похмурим, у конференц-залі бутік-готелю «Воздвиженський» було яскраво, як влітку – тут проходив CS Fashion Banking.

Як видно з самої назви, організатори конференції об’єднали в одній ідеї два напрямки - «fashion» та «banking», а на конференції йшлося про дизайн систем дистанційного банківського обслуговування.
З коротким оглядом тенденцій дизайну від топ-20 світових банків виступила Тетяна Кірішун, керівник відділу аналітики компанії CS. Всупереч очікуванням, світові лідери схиляються до граничної простоти в організації інтерфейсу своїх систем інтернет- та мобільного банкінгу.

Багато в чому європейський підхід до проектування дизайну збігається з підходом наших вітчизняних розробників. Ця думка отримала своє підтвердження у презентаціях Володимира Фіщука, аналітика департаменту фронт-офісних систем («Хто наш клієнт? Підхід до розробки функціонального дизайну інтернет-банкінгу»), та Віри Савченко, керівника відділу дизайну web- та мобільних додатків CS («Пропозиції дизайну для мобільного банкінгу, дистанційних банківських сервісів, нових ґаджетів»).

Сьогодні відомий вислів «По одежі зустрічають» є справедливим і щодо банківського обслуговування. Сучасний клієнт, вибираючи банк, багато в чому орієнтується на те, як «виглядає» сам банк та сервіси, які він пропонує своїм клієнтам. Наскільки вони є: а) сучасними, б) зручними, в) орієнтованими на клієнта. Та про це варто пам’ятати кожному банку, який прагне перебувати в тренді.


На конференції CS Fashion Banking учасникам було запропоновано проголосувати за кращий дизайн інтернет- та мобільного банкінгу, розроблений креативною командою CS. Випадково це чизакономірно, але найбільшу кількість голосів отримали варіанти дизайну інтерфейсу для смарт-годинників. Схоже, що цей новий ґаджет набирає популярність та, хто знає, можливо саме на його компактному екрані банку незабаром доведеться розміщувати своїнові сервіси для клієнтів.

Щасливими власниками полотен з дизайном від CS стали Шапаренко Андрій з банку «Кредит Дніпро» та Наталія Швець з ОТПбанку.

В цілому, програма конференції була складена так, щоб учасники змогли якомога більше поспілкуватися між собою та переглянутизапропоновані організаторами варіанти дизайну інтернет- тамобільного банкінгу для різних пристроїв - планшетів, телефонів,смарт-годинників. Адже дизайн - це така матерія, яку треба бачитита відчувати.

А ви відчуваєте, що настав час оновити свій дизайн?

З фотозвітом заходу можна ознайомитися тут.

Підпишіться на розсилку