Аналітична система CS::BI в банку «Львів»

14 кві 2020

[Аналітична система CS::BI в банку «Львів»]

Менш ніж за півроку компанія CS запровадила аналітичну систему CS::BI та інтегрувала її з АБС Б2 в банку «Львів».

CS::BI — повноцінне функціональне рішення для збору, зберігання, аналізу банківських даних і побудови управлінської звітності.

Система розроблена на основі Oracle Business Intelligence —  платформі для побудови аналітичних систем, що забезпечує швидкий доступ до необхідної інформації та широкі можливості її бізнес-аналізу.

У банку «Львів» CS::BI запущена на версії Oracle Standard Edition One, що є дуже вигідною для невеликих банків, оскільки не потребує додаткового ліцензування бази даних.

На даний момент у функціоналі Банку базовий набір вітрин CS::BI:

• «Контрагенти» — аналіз показників за контрагентами, зокрема:

- заборгованість по кредитах в розрізі валют та строків (термінова, прострочена, списана);

- залишки на поточних і депозитних рахунках;

- дебетові та кредитові обороти за рахунками;

- інформація по карткових рахунках (кількість, залишки, суми платежів за період, суми надходжень);

- суми доходів і витрат по кожному контрагенту і т.д.

• «Рахунки» — аналіз балансу банку з деталізацією до аналітичних рахунків. Містить набори показників для аналізу вхідних залишків, дебетових, кредитових оборотів, вихідних залишків. Окремо всі показники розраховуються без урахування коригуючих проводок, з урахуванням коригуючих проводок і з урахуванням річних коригуючих проводок.
  • «Документи» — аналіз документів, проведених в банку за будь-який період, в розрізі рахунку по дебету, кредиту, контрагента по дебету, кредиту, платіжної системи документів і інших реквізитів.
  • «Депозити» — аналіз депозитного портфеля. Містить набори показників для оцінки відсотків, залишків, оборотів за періоди, дисконтів, премій, дат депозитних договорів. Існує можливість аналізу депозитного портфеля на дату, динаміки залишків на депозитах по днях та місяцях, нових рахунків за період, топ N депозитів і клієнтів за обсягом залучених коштів і т.д. Також вітрина дозволяє аналізувати інформацію по поточних рахунках контрагентів (залишки, надходження, зняття за день, період, з початку року та ін.).
  • «Кредитний портфель» — аналіз кредитного портфеля банку. Кредитний портфель містить понад 300 різних показників. Наприклад, набори показників для оцінки заборгованості (основної, простроченої, списаної за рахунок резерву), відсотків (термінових, прострочених, списаних), пені, забезпечень, резервів та ін. Аналіз параметрів угоди: дати (дата угоди, активного прострочення, останнього прострочення, видачі, першого і останнього погашення і десятки інших), рахунки, інше.

Надалі банк «Львів» планує розвивати свою ІТ-інфраструктуру шляхом збільшення кількості вітрин CS::BI, впровадження системи управлінського обліку ISMA, підсистеми оперативного контролю витрат «Бюджетування» та інших систем автоматизації діяльності банку.

Про Банк

З моменту свого заснування у 1990 р. банк «Львів» був зосереджений на наданні високоякісних банківських послуг підприємствам МСБ та сільськогосподарським виробникам, а також приватним клієнтам Західної України.

Банк належить швейцарському інвестиційному фонду ResponsAbility (51%) та ісландському приватному інвестору (49%).

Цього року АТ АКБ «Львів» відзначає своє 30-річчя та визнаний одним із 20 найнадійніших банків України.

Банк став впливовим гравцем з однією з найширших мереж філій в регіоні, яка обслуговує понад 25 000 приватних та бізнес- клієнтів. Однією з ключових компетенцій банку є сприяння фінансуванню та фінансовому обслуговуванню мікро-, малих та середніх підприємств.

На даний момент банк обслуговує понад 5000 клієнтів МСБ.

Підпишіться на розсилку