SWIFT GPI: ІНТЕГРАЦІЙНЕ РІШЕННЯ ВІД КОМПАНІЇ CS

21 Dec 2020

[SWIFT GPI: ІНТЕГРАЦІЙНЕ РІШЕННЯ ВІД КОМПАНІЇ CS]

Міжнародне співтовариство SWIFT уже багато років рухається шляхом максимальної стандартизації своїх рішень і прозорості платежів, здійснюваних за допомогою міжнародної мережі міжбанківських телекомунікацій. Одним із таких кроків є впровадження нового стандарту SWIFT GPI.

SWIFT gpi (Global Payments Innovation) — стандарт міжнародних розрахунків, завдяки якому збільшується швидкість і забезпечується прозорість проведення валютних платіжних доручень. Технологія дозволяє поліпшити якість і швидкість оброблення міжнародних платежів.

З метою відповідності міжнародним стандартам, а також для підвищення якості обслуговування клієнтів у банках, що використовують АБС Б2, компанія CS розробила інтеграційний модуль для роботи з новим стандартом SWIFT.

Переваги використання інтеграційного модуля SWIFT GPI в АБС Б2:

  • Автоматичне формування квитанції про зарахування коштів безпосередньо під час проведення документа (тільки в цьому випадку час зарахування, який відображається у квитанції ACCC, відповідатиме реальному руху коштів за рахунком клієнта-одержувача).
  • Гнучке налаштування параметрів системи дозволяє кожному банку самостійно прийняти рішення про те, які саме документи дня є підставою для створення квитанції про зарахування коштів кінцевому отримувачу.
  • Періодичне виконання задач із формування квитанцій упродовж операційного дня дозволяє зменшити операційні ризики та загалом підвищити рейтинг банку в міжнародній системі SWIFT, скоротивши час між надходженням валютного платіжного доручення та відправленням повідомлення про його успішне оброблення.
  • Автоматичне додавання інформації про комісію банку як до транзитного повідомлення, так і під час створення квитанції про зарахування коштів реалізує вимогу SWIFT про повну прозорість комісій.
  • Можливість формування квитанцій ASCP перед закриттям дня за всіма необробленими повідомленнями (через різницю часових поясів частина отриманих платіжних доручень обробляється банками наступного дня) дозволяє створювати такі квитанції навіть за відсутності документів (проводок).
  • Автоматичне формування квитанцій МТ299 про зарахування коштів – покриття за платежами лоро-кореспондентів – визначається налаштунками системи.
  • Використання механізму Розслідувань для достовірного відображення у квитанціях, що формуються, стану оброблення проблемних платежів, які потребують уточнення деталей або подальшого повернення коштів відправнику повідомлення.
  • Оброблення та формування повідомлень RETN (відхилення платежу), що дозволяють миттєво припинити опрацювання повідомлення на будь-якому етапі. Для зупинення помилково відправленого платежу досить виконати єдину операцію на повідомленні. Отримана ж квитанція блокує роботу як із самим повідомленням, так і з документами, що з ним пов'язані.
  • Взаємодія із системою iFOBS і можливість передавання інформації про всі етапи проходження та оброблення платежу безпосередньо його відправнику.
  • Зручний інтерфейс для роботи з повідомленнями та отриманими/прийнятими квитанціями про їх оброблення обох потоків (як вхідних, так і вихідних).

Тільки використання інтеграційного рішення АБС Б2 дозволить банкам відображати у SWIFT GPI реальну картину, що відповідає часу оброблення повідомлень і руху коштів на рахунках клієнтів.

Для того щоб отримати більш детальну інформацію про можливості рішення й особливості його впровадження, будь ласка, напишіть нам.
 

Subscribe to our Updates