Нове рішення CS для інтеграції АБС Б2 з Державною податковою службою України. Зручно. Безпечно. Ефективно.

28 нояб. 2023

[Нове рішення CS  для інтеграції АБС Б2  з Державною податковою  службою України. Зручно. Безпечно. Ефективно.]

Новий модуль інтеграції розроблено спеціально для спрощення та автоматизації обміну даними між користувачами банківської системи АБС Б2 та Державною податковою службою України (ДПС).

Для виконання вимог регуляторів та контролюючих органів українські банки мусять подавати до Державної податкової служби (ДПС) спеціальним чином сформовані, підписані та зашифровані звіти про відкриті та закриті рахунки платників податків:

  • реєстр клієнтських рахунків
  • реєстр кореспондентських рахунків
  • реєстр рахунків в цінних паперах

До цього моменту кожен банк самостійно мусив вирішувати цю задачу, використовуючи власні розробки або стороннє програмне забезпечення. Такі рішення не завжди ефективні та несуть додаткові ризики безпеки чутливих персональних даних.

Новий модуль інтеграції від CS вирішує ці проблеми, враховуючи при цьому обов’язкові вимоги регуляторів та контролюючих органів. Він автоматизує всі рутинні операції в процесі обміну необхідними даними з ДПС, знімаючи при цьому навантаження з банківської системи. Модуль використовує REST API і має гнучку та надійну схему шифрування та передачі даних.

Що вміє новий модуль інтеграції з ДПС?

Функціональність модуля ширша за коректне накладання підписів та безпечну передачу даних до податкової. Банк самостійно може налаштувати власну модель щодо кількості необхідних підписантів і порядку накладання підписів перед відправкою даних в ДПС. 

Як це працює?

Обмін даними з ДПС відбувається в автоматичному режимі за допомогою java-застосунку MonitorWorker після ініціалізації ключів КЕП та включення передачі файлів.

Початкове налаштування модулю під індивідуальні потреби установи здійснюється з допомогою служби підтримки СS. Надалі банк також може самостійно змінювати налаштування воркеру і звертатися до служби підтримки CS в разі необхідності. 

Фахівці банку можуть бачити активні сесії, що були відкриті застосунком, продивлятися результати обміну реєстрами з ДПС за кожним рахунком, в разі необхідності ініціювати повторну відправку потрібних записів тощо. Керування цими процесами відбувається в зручному інтерфейсі B2ng. 

Новий модуль інтеграції АБС Б2 з Державною податковою службою України від CS значно спрощує та автоматизує процес обміну даними. Він дозволяє банкам знизити ризики та навантаження на систему, гарантуючи при цьому високий рівень захисту персональних даних клієнтів.

Для отримання додаткових матеріалів та індивідуальної консультації з питань замовлення модуля, будь ласка, надішліть запит на електронну пошту:  [email protected]

Подпишитесь на рассылку