CS впровадила комплексне рішення для зберігання та аналітики даних у Moldindconbank

16 лют 2024

[CS впровадила комплексне рішення для зберігання та аналітики даних у Moldindconbank]

Отримавши перші відгуки про результати експлуатації системи від партнерів, можемо звітувати про успішне впровадження корпоративного сховища даних CS::BM та аналітичної системи CS::BI в Moldindconbank, одному з найбільших і системно важливих банків Республіки Молдова. 

Перехід на АБС Б2 став ключовим елементом першого етапу масштабної програми трансформації MICB4YOU, спрямованої на оптимізацію операційної моделі та IT-ландшафту банку. 

З першого дня запуску АБС Б2, дані почали одразу надходити в сховище CS::BM за технологією CDC (Change Data Capture) на базі Oracle Golden Gate. Це дозволило безшовно реалізувати проєкт і вже на наступний день забезпечити доступ до потрібних вітрин даних та аналітичних звітів для більш ніж 15 департаментів банку.

Сергій Рачков, керівник департаменту DWH / BI в CS: 

Варто підкреслити особливу складність проєкту, пов'язану з одночасним запуском системи АБС Б2 та впровадженням корпоративного сховища даних. Набагато простіше запускати аналітичну звітність і сховище, коли система-джерело вже стабільно працює. Нам же довелося одночасно з запуском системи розробляти вітрини даних і звіти. 

Застосування Agile-підходу дозволило нам налаштувати процеси завантаження даних і формування вітрин одразу після визначення параметрів обліку і з моменту введення в експлуатацію нових підсистем у АБС Б2. 

Команда CS успішно впоралася з рядом викликів, включаючи адаптацію вітрин даних до стандартів Республіки Молдова, розширення їх новими атрибутами та інтеграцію сховища із зовнішніми системами. 

Співпраця з командою Moldindconbank дозволила нашим фахівцям зрозуміти й врахувати унікальні потреби банку та особливості банківського сектору Молдови, запропонувавши найефективніші рішення до низки вузьконаправлених задач. Наприклад, запровадження підсистеми BUSINESS INDICATORS - MRTS (Managerial Reporting Transformation System), дозволила Moldindconbank формувати управлінський баланс та звіт про прибутки та збитки (PnL) з урахуванням специфічних потреб банку. Всього було реалізовано понад 250 звітів для аналітики. 

Керівник проєкту, MiCB

Спільна робота і зосередженість на вивченні потреб дали змогу досягти простих і ефективних рішень, що відповідають бізнес-цілям. Варто зазначити, що команда з інтеграції системи для зберігання та аналітики даних CS завжди була готова надати кваліфіковану підтримку та надати роз'яснення щодо питань, що виникають, як під час, так і після впровадження. Обмін досвідом, індивідуальний підхід, пропоновані рішення, що ґрунтуються на сучасних практиках, дали змогу успішно впровадити сховище даних CS::BM і аналітичну систему CS::BI одночасно із запуском інших продуктів CS.

Значущим є той факт, що 75% звітів команда Moldindconbank розробила самостійно після проведеного фахівціями CS навчання. Продукти CS, зокрема сховище даних CS::BM, створені з урахуванням можливостей самостійного розвитку та їх адаптації клієнтами до власних потреб. Водночас, завжди існує можливість звернення за експертною підтримкою від CS у разі виникнення такої необхідності.

Гнучкість та адаптивність рішень CS дозволила Moldindconbank швидко почати експлуатувати розширені можливості, що надає тандем сховища даних CS::BM з аналітичною системою CS::BI. Безшовна інтеграція бази даних як з АБС Б2, так і з зовнішніми джерелами відкриває нові горизонти для банку у прийнятті обґрунтованих рішень та оптимізації бізнес-процесів.

CS продовжує підтримувати Moldindconbank у наступних етапах програми трансформації, допомагаючи вирішувати поточні завдання та впроваджувати нові програмні продукти. 

Для отримання додаткової інформації про рішення CS::BM, CS::BI та інші продукти, будь ласка, надішліть запит на електронну пошту:  [email protected]

Підпишіться на розсилку