Компанії CS та Agat Credit на шляху до інновацій та нового рівня ефективності

20 лют 2024

[Компанії CS та Agat Credit на шляху до інновацій та нового рівня ефективності]

Компанія CS, лідер у сфері розроблення та впровадження інноваційних інформаційних рішень,  успішно впровадила бек-офісне рішення для обліку балансу компанії (зокрема й кредитних угод) і формування регуляторної звітності для Центрального Банку Республіки Узбекистан – B2ng::FIN – в мікрофінансовій компанії Agat Credit.

У 2023 році Lotus Impact Finance, інвестиційна платформа, що пов’язана із Crystal – грузинською мікрофінансовою компанією, яка функціонує на ринку фінансових послуг вже 25 років, вийшла на ринок Республіки Узбекистан, ставши акціонером місцевої мікрофінансової компанії Agat Credit (ТОВ «Мікрофін Мікрофінансова Організація»).

З метою впровадження найкращих світових практик та створення оптимального досвіду мікрофінансування для узбецьких клієнтів Agat Credit оголосила про повне оновлення своєї ІТ-інфраструктури. Це рішення визначено як стратегічний крок для адаптації до сучасних вимог та впровадження передових технологій у фінансову діяльність.

Для реалізації проєкту оновлення ІТ-інфраструктури Agat Credit залучив кількох вендорів, одним із яких стала компанія CS. До задач CS увійшло впровадження бек-офісного рішення B2ng::FIN.

B2ng::FIN забезпечує повну автоматизацію кредитних процесів і бек-офісних операцій Agat Credit: від отримання заявки на кредит до його повного погашення або оброблення  проблемної заборгованості.

Також у B2ng::FIN формується обов’язкова звітність для Центробанку Республіки Узбекистан і забезпечується інтеграція з бюро кредитних історій.

За рахунок гнучкості налаштування B2ng::FIN Agat Credit може самостійно, без подальшого залучення CS, налаштовувати безліч кредитних продуктів, вводити додаткові контролі та обмеження в бізнес-процеси або логіку поведінки системи, а також формувати звіти в розрізі всіляких показників, що зберігаються в базі даних. 

Тарас Леськів, PM проєкту, CS

«Ринок фінансових послуг Узбекистана для компанії CS не є новим. Тим не менш, це було перше впровадження у фінансовій компанії Узбекистана. Завдяки високому професіоналізму учасників команди, що були задіяні у проєкті, нам вдалося за короткий термін перевести компанію Agat Credit  на роботу в B2ng::FIN. Додатково хочу подякувати команді менеджерів компанії Lotus за координацію взаємодії між різними вендорами та безпосередньо працівниками Agat Credit. Завдяки їх роботі нам вдалося реалізувати цей проєкт у визначені терміни та без суттєвих змін щодо переліку робіт і впроваджуваної функціональності».

Манучар Читаішвілі, Генеральний Директор «Агат Кредит»

«Ми раді бути першою компанією, яка запровадила міжнародне технологічне рішення core-системи на мікрофінансовому ринку Узбекистана. Це впровадження вивело «Агат Кредит» на новий рівень інституційної зрілості, що дозволило створити сучасний технологічний стек і, що найважливіше, дозволило нам забезпечити відповідність стандартам звітності та управління ризиками, встановленими нашим регулятором. Ми високо оцінюємо як функціональність та архітектуру core-системи, так і багатий досвід та професіоналізм співробітників компанії CS. Завдяки сприянню Lotus ми змогли успішно завершити проєкт у найкоротші терміни». 

Гіоргій Джанелідзе, керівник проєкту, Lotus Impact Finance

«Перехід на нову систему завжди є непростим завданням, особливо під час створення нової технологічної інфраструктури та необхідності адаптації до нової бізнес-моделі. Тим не менш, нам вдалося успішно провести численні, як локальні, так і міжнародні, інтеграції. Наша співпраця з CS безцінна. Команда CS, що складається з висококваліфікованих фахівців із великим досвідом, відіграла вирішальну роль в успіху проєкту. Завдяки їх досвіду, робочій етиці, а також прихильності та співпраці з «Агат Кредит» ми змогли успішно завершити проєкт. Завдяки самовіддачі всіх зацікавлених сторін ми досягли цього ефективно та результативно, встановивши новий стандарт для цієї галузі в Узбекистані. Я пишаюся роботою нашої команди Lotus, оскільки їх відданість справі та зусилля також відіграли вирішальну роль».

Підпишіться на розсилку