B2ng – новий продукт на новому ринку

10 лют 2023

[B2ng – новий продукт на новому ринку]

Нещодавно відбулося впровадження B2ng в АТ «ОТП Банк» (Республіка Молдова).
B2ng – новий сучасний інтерфейс АБС Б2, якому притаманні безпека, надійність, швидкість, стандартизований UX, робота з декларативними задачами та мультимовність.

У 2019 році Mobiasbanca, а нині – АТ «ОТП Банк» (Республіка Молдова) – приєднався до Групи ОТП, що є одним із лідерів фінансового ринку Центральної та Східної Європи. Це потребувало виконання робіт щодо відповідності стандартам групи, а саме як змін зовнішнього формату – ребрендингу, так і технологічних змін – повної модернізації ІТ-архітектури. 

У ролі постачальника IT-рішень було обрано компанію CS, що мала досвід роботи на банківському ринку Молдови та досвід роботи з Групою ОТП. 

АТ «ОТП Банк» (Республіка Молдова) мав за мету впровадити автоматизовану банківську систему Б2 (далі – АБС Б2) та інтегрувати її із системами, що використовуються в роботі банка.

Дмитро Радченко, директор компанії CS:

«Для нас було стратегічно важливо стартувати в новому банку АТ «ОТП Банк» (Республіка Молдова) саме з новим обличчям АБС Б2 – B2ng. Ми відчували потенціал B2ng і розуміли бізнес-переваги, які отримає наш клієнт з використанням нового інтерфейсу, а саме в цьому полягає одна з головних цінностей нашої компанії. Тому протягом останніх двох років наша команда активно працювала над удосконаленням B2ng. Наразі B2ng здатний стати повноцінною заміною win32-інтерфейсу».

Особливості проєкту:

  • Весь бізнес-процес банку побудовано в B2ng
  • Реалізовано різновалютне проведення документів
  • Реалізовано мультимовний інтерфейс
  • B2ng виконує функції карткового беку
  • Термін проєкту: 2 роки

B2ng інтегровано з:

  • Kondor+
  • Bloomberg
  • SWIFT Online
  • MPAY
  • CNAS
  • Іншими внутрішніми системами банку

Павло Федоренко, PM проєкту, компанія CS:

«Цей проєкт був великим викликом як для банку, так і для компанії. Треба було координувати зусилля багатьох підрозділів банку для своєчасного впровадження всіх нових систем та інтерфейсів. Це вдалося завдяки професійній та злагодженій роботі обох команд – АТ «ОТП Банк» (Республіка Молдова) і компанії CS. Дуже вдячні банку за конструктивний підхід щодо розв'язання складних питань протягом реалізації проєкту, водночас продовжуємо роботу над вдосконаленням банківського ІТ-ландшафту».

Юріє Русу, Заступник Голови Виконавчого Комітету – COO,  АТ «ОТП Банк» (Республіка Молдова):

«З приєднанням до Групи ОТП ми зіткнулися з безліччю труднощів, але прагнення до змін на краще і докладені зусилля принесли свої плоди. ІТ-трансформація, модернізація операційних систем, розвиток продуктів та оптимізація процесів є основними пріоритетами банку. Перехід на нову операційну систему – складний і трудомісткий процес, який вимагав значних зусиль. Завдяки спільним зусиллям банку, партнерів, інформаційно-технологічним продуктам та цифровим рішенням ОТП Банк успішно провів міграцію на нову автоматизовану банківську систему, після чого очікується період адаптації, протягом якого ми продовжимо впроваджувати наші розробки».

Весною 2023 року Національний банк Молдови планує впровадити на національному рівні систему миттєвих платежів. Для роботи АТ «ОТП Банк» (Республіка Молдова) з новою версією автоматизованої системи міжбанківських платежів (АСМП) НБМ компанія CS розробила інтерфейс, що наразі проходить завершальний етап функціонального тестування.

Про Групу ОТП
Головною задачею Групи ОТП – найбільшої фінансової групи в Угорщині та регіоні ЄЕК, маючої більш ніж 70-річний досвід роботи на банківському ринку, – є надання банківських послуг високого рівня своїм клієнтам, акціонерам та співробітникам.
 
Про АТ «ОТП Банк» (Республіка Молдова)
З 2019 року є дочірнім банком Групи ОТП, що надає комплексні та універсальні фінансові послуги. Банк посідає третє місце у банківській системі за активами, має 51 відділення, три установи, розташовані по всій країні, де працює більше 800 працівників, що обслуговують приблизно 167 500 клієнтів. Його головною задачею є надання висококваліфікованих, спеціалізованих послуг. Банк прагне постійно розширювати інноваційні можливості для задоволення поточних і майбутніх запитів своїх клієнтів.

 

Підпишіться на розсилку