Промінвестбанк у рекордні терміни провів інтеграцію систем Б2 і Oracle FlexCube

29 лис 2013

skolko-strahovaja-kompanij_148162_p0

Спільний проект Промінвестбанку та компанії CS по інтеграції двох автоматизованих банківських систем проведено в рекордно короткі терміни. Цей проект значно спростив ІТ-ландшафт банку, дав можливість ефективно реалізувати бізнес-потреби банку і використовувати переваги промислових рішень від постачальників – лідерів у своїй сфері.

Компанія CS в 2013 році успішно реалізувала проект інтеграції в Промінвестбанку двох автоматизованих інформаційних систем – АБС Б2 і АБС Oracle FlexCube.

Метою проекту було впровадження Б2 в якості операційної та звітної системи, і Oracle FlexCube – в якості операційної системи, а також забезпечення їх ефективної взаємодії.

Цей проект став особливим за низкою показників:
- термін повної реалізації проекту склав 10 місяців;
- проект передбачав поетапне впровадження:

1. формування резервів під активні операції, в т. ч. дебіторську заборгованість;
2. автоматизація казначейських операцій, застав;
3. депозити;
4. рахунки, РКО та кредити;
5. платежі, контрагенти, фінансовий моніторинг, СЕП.

- використання АБС Б2 дозволяє формувати звітність НБУ;
- онлайн-інтеграція Б2 з FlexCube і системою управлінської звітності ERP.

Крім того, важливо зазначити, що паралельно з основним проектом інтеграційного впровадження був проведений також ряд суміжних проектів:
- AML - фінансовий моніторинг операцій, в т.ч. SWIFT-повідомлень, виконуваних під FlexCube;
- Jet B2 - впровадження модуля з обліку депозитарних осередків – заміна ПО власної розробки на веб-орієнтоване;
- кредити від нерезидентів – автоматизація «ручних» операцій банку;
- Trust: Казначейські операції – потрійна інтеграція:

    1. Trust – фронт-система
    2. FlexCube – бек-система
    3. Б2 – регуляторна система;

- ETL-процедури з вивантаження даних в сховище;
- інтеграція з картковими модулем.

Володимир Олефір, керівник проекту, компанія CS:
«Промінвестбанк є одним з ключових партнерів CS – це показала напружена і результативна робота протягом 2012-2013 рр.. У банку була проста мета: замінити ОДБ власної розробки, а також різні програмні комплекси, так чи інакше орієнтовані на банківський ОДБ, на більш сучасну промислову систему».

Віталій Богданов, начальник управління стратегічного планування, архітектури та методології ІТ, Промінвестбанк:
«Без перебільшення можна сказати, що над цим проектом працювала команда трьох лідерів. Так, Промінвестбанк є одним з провідних фінансових установ України і входить до 1000 найбільших банків світу; система Oracle Flexcube використовується більш ніж в 450 фінансових інститутах 125 країн світу; а технологічні рішення компанії CS використовують понад 70 банків України та ближнього зарубіжжя. Строки реалізації проекту були надзвичайно стислими і є доказом високого професіоналізму компанії-розробника».

АБС Б2
Автоматизована банківська система (АБС) Б2 призначена для комплексної автоматизації банківської діяльності, є повноцінним інструментом ведення банківського бізнесу і дозволяє автоматизувати широкий спектр бізнес-процесів і фінансових інструментів банку. На сьогодні АБС Б2 експлуатується в 70 банках України, а її адаптована версія в 2013 році вийшла на ринок Молдови.

ПАТ «Проминвестбанк»
Промінвестбанк заснований в 1992 році і з моменту заснування входить до групи найбільших банків України. На початку 2000-х банк вперше увійшов до списку 1000 найбільших банків світу, яким є і сьогодні. Англійський журнал "The Banker" (Financial Times) в 2003, 2004 і 2006 роках визнавав Промінвестбанк Банком року в Україні. У 2010 році за результатами рейтингу ТОП-100 «Лідери бізнесу України - 10 років розвитку» - спільного проекту ТОВ «Українська інвестиційна газета» і агентства «Кредит-Рейтинг» - Промінвестбанк став однією з найважливіших для розвитку країни фінансових установ. Банк є одним з найбільших і найбільш надійних кредиторів економіки України. За роки державної незалежності Промінвестбанк спрямував на розвиток економіки понад $65 млрд. кредитних ресурсів.Основний акціонер банку з 2009 року - Державна корпорація "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності (Зовнішекономбанк)" (Росія), якій належить близько 97,85% акцій.

ЗОВНІШЕКОНОМБАНК
Державна корпорація «Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності (Зовнішекономбанк) » створена навесні 2007 р. відповідно до Федерального Закону від 17 травня 2007 р. № 82 -ФЗ « Про банк розвитку» на базі Зовнішекономбанку СРСР. Діяльність Банку спрямована на подолання інфраструктурних обмежень зростання, модернізацію і розвиток несировинної економіки, наукоємної промисловості, стимулювання інновацій, експорту високотехнологічної продукції, реалізацію проектів в особливих економічних зонах, проектів у сфері захисту навколишнього середовища, підтримку малого та середнього бізнесу.

Підпишіться на розсилку