CS завершує впровадження комплексу систем в Allianz РОСНО Жизнь

28 січ 2013

rosno

В вересні 2012р. спеціалісти компанії CS завершили останній етап впровадження комплексу систем автоматизації в страховій компанії Allianz РОСНО Жизнь (Росія, Москва).

Третій етап автоматизації включав в себе модернізацію та впровадження модулів системи автоматизації страхування життя LISA: модуль обліку колективних договорів страхування, модуль обліку інвестиційного доходу, модуль врегулювання збитків.

Також спеціалісти компанії CS здійснили доробку інтерфейсу обміну даними з системою SAP для підтримки колективних договорів страхування. Система була модернізована з урахуванням змін в актуарних методиках, був реалізований розрахунок РЗНЗ, налаштовані нові страхові продукти.

Для більш ефективної взаємодії зовнішніх систем та системи LISA був розроблений механізм конвертації даних про нові договори страхування з формату зовнішніх систем в формат імпорту LISA. Також було покращено механізм імпорту в систему інформації про договори страхування - реєстри формату Excel та CS:iLife.

Однак завершення впровадження не означає, що всі задачі автоматизації вирішено. На цей час весь комплекс впроваджених систем переданий в експлуатацію, а його подальший розвиток відбувається в рамках договору на супровід.

Крім того, спеціалісти CS спільно з спеціалістами замовника (СК Allianz РОСНО Жизнь) провели комплексне програмно-апаратне навантажувальне тестування.

Метою даного тестування було визначення відповідності поточного обладнання плановому збільшенню навантаження, з врахуванням збільшення кількості користувачів та кількості застрахованих. Було проведено тестування найбільш затребуваних операцій з піковим розміром бази даних (БД) в 2 мільйони застрахованих та емуляції одночасної роботи 150 користувачів. Результатом тестування став вибір замовником оновленої конфігурації для серверу БД. Крім того, була проведена оптимізація ряду операцій, з метою підвищення швидкодії систем на великих об'ємах даних.

«В 2012 році пророблений великий об'єм робіт по доробці програмного забезпечення та впровадженню програмного комплексу. Зараз 100% договорів враховується в новій системі. Саме таку задачу наша компанія ставила собі в минулому році. Як завжди, чимала складність в подібних проектах полягає в задачі міграції історичних даних. В цьому напрямку ми теж відчули значну підтримку з боку компанії CS. Співпраця з CS не припиняється й в 2013 році, попереду нові задачі та впровадження», - прокоментував розвиток проекту в минувшому році Анатолій Кузнєцов, директор департаменту ІТ Allianz Росно Жизнь.

Про страхову компанію Allianz РОСНО Жизнь

Allianz РОСНО Жизнь була створена в вересні 2003 р., й 14 вересня 2004 р. офіційно об'явила про старт продажів. Компанія належить холдингу Allianz New Europe, що входить в склад міжнародної фінансово-страхової групи Allianz SE.

Allianz РОСНО Жизнь – страховик життя федерального рівня. Основними напрямками діяльності компанії є ризикове та змішане страхування життя, а також рентне страхування. За підсумками 2011 року страховик зібрав 3,0 млрд. рублів страхової премії, зайняв 6-е місце за внесками по страхуванню життя серед російських страхових компаній (за даними ФССН). Розмір страхових резервів Allianz РОСНО Жизнь на 31.12.10 склав 4 305 млн рублів.

В липні 2012 року національне рейтингове агентство «Експерт РА» знову підтвердило рейтинг надійності Allianz РОСНО Жизнь на найвищому рівні А++ («Виключно високий рейтинг надійності»).

Підпишіться на розсилку