Компанія CS: підсумки 2017 року

26 Mar 2018

[Компанія CS: підсумки 2017 року]

Компанія CS підбила підсумки 2017 року та визначила перспективні плани розвитку. За минулий рік CS реалізувала ряд крупних технологічних проектів і здобула нових клієнтів. 

На нестабільному фінансовому ринку України компанія CS демонструє стабільність — за минулий рік частка, яку займають системи компанії CS, залишилася незмінною — 51%.

Доля ринку_2017

 

НОВІ КЛІЄНТИ

Новими клієнтами компанії CS в 2017 році стали: ПАТ «СКАЙ БАНК» та ПАТ «Ідея Банк».

У ПАТ «СКАЙ БАНК» були запущені АБС Б2, його веб-клієнт Jet B2 та інтернет-банкінг для юридичних осіб iFOBS.Corporate. Завдяки впровадженню Jet B2 з інтегрованими CRM-функціями, менеджер ПАТ «СКАЙ БАНК» бачить і аналізує детальну інформацію про клієнта у режимі онлайн, після чого робить найбільш релевантну пропозицію.

У ПАТ «Ідея Банк» у промислову експлуатацію було запроваджено цілу низку продуктів CS: АБС Б2, фронт-офісна система Jet B2, система дистанційного банківського обслуговування iFOBS для юридичних осіб, система взаємодії з бюро кредитних історій СВ::Сonnector, а також JetB2 MiddleWare — веб-сервіси для інтеграції внутрішніх фронт-офісних систем банку та інтернет-банкінгу Pentegy з АБС Б2. Окрім впровадження програмних продуктів, компанія CS здійснила налаштування та оптимізацію СУБД Oracle, що встановлена у ПАТ «Ідея Банк».  

 

КЛЮЧОВІ ПРОЕКТИ

Продуктивною стала і співпраця компанії CS з АТ «ОТП Банк». Так, були успішно впроваджені модулі АБС Б2 — «Факторинг» та «Ковенанти», модуль «Фотокаса» в інтернет-банкінгу OTP Smart (iFOBS) для фізичних осіб, а для юридичних осіб додалися нові сервіси: автоматичне проведення зарплатних відомостей, валютні заявки на умовах форвард, відправка документів встановленого типу (наприклад, скан-копій контрактів) в сховище банку та вкладення їх в валютні заявки (модуль iFOBS.DocUpload)

Окрім того, стартував проект по введенню в промислову експлуатацію банківського сховища даних CS::BM.

Детальніше про проект впровадження модуля «Ковенанти» в АТ «ОТП Банк»

Детальнішепро проект впровадження модуля «Факторинг» в АТ «ОТП Банк»

 

Модуль автоматизації зарплатних проектів iFOBS.eSalary було запущено у ВАТ КБ «Глобус».

Серед переваг впровадження даного сервісу:

  • повна автоматизація процесу зарахування і виплати заробітної плати;
  • цілодобовий доступ до коштів на картковому рахунку;
  • відкриття додаткової картки;
  • підключення опції SMS-інформування та багато іншого.

Детальнішепро проект впровадження зарплатного модуля в КБ «Глобус»

 

Три українські банки — «Банк Львів», «Європромбанк» і «Агропросперіс Банк» вибрали карткове рішення компанії CS — B2::Cards.

Можливості і переваги рішення:

  • робота з єдиним клієнтом, єдиним рахунком;
  • формування звітності НБУ у АБС Б2 з урахуванням карткових даних (включаючи файли звітності за картками: 97, А0, F0 файли);
  • відсутність необхідності інтеграції з іншими CMS системами;
  • зменшення витрат на обслуговування IT-систем;
  • розрахунок і формування резервів з урахуванням карткових операцій;
  • зменшення часу обслуговування клієнта;
  • швидке закриття дня — не потрібно чекати закриття у системі CMS;
  • повна інформація про клієнта у одній системі (депозити, кредити, карти і т.д.).

 

НОВІ РІШЕННЯ

ProVision

ProVision — комплексне програмне рішення для оцінки знецінення відповідно до вимог МСФЗ 9.

Модуль дозволяє виконувати всі етапи оцінки очікуваних втрат, передбачених вимогами МСФЗ 9:

  • обрати параметри істотного збільшення кредитного ризику;
  • розподілити активи за «кошиками» резервування;
  • оцінити параметри кредитного ризику на підставі історичних даних банку або на підставі зовнішніх оцінок;
  • урахувати прогнозну інформацію і сценарії розвитку подій;
  • розрахувати очікувані кредитні втрати згідно з колективним і індивідуальним підходом для всіх типів фінансових інструментів, які підлягають резервуванню.

Детальніше проProVision

 

ЗАХОДИ

У 2017 році компанія CS відзначила свій двадцятирічний ювілей, провела низку заходів в Україні та Молдові, а також виступила експертом на кількох партнерських заходах.

У травні відбулась презентація спільного рішення компаній CS і EY — ProVision — для банків Молдови, а у червні — для банків України.

Ключовою подією року стала щорічна конференція CS Network 2017, яка відбулась19–23 вересня, у Radisson Blu Resort (Буковель). Захід пройшов за підтримки компаній HPE, Oracle, ERC і Cisco і зібрав понад 150 учасників.

Детальнішепро CSNetwork 2017.

У листопаді CS традиційно підтримала Oracle Digital Day, а в грудні виступила провідним партнером та спікером XIV Щорічної банківської конференції «Управління доходністю та ризиками у банку», де темою виступу представників компанії CS стала «ІТ-рішення для оцінки знецінення відповідно до вимог МСФЗ 9 у банках: АБС Б2 і система ProVision».

Заключним заходом 2017 року стала щорічна конференція CS «Security Day 2017». На заході обговорювалися найбільш актуальні теми з безпеки.

«Для компанії CS 2017 рік видався досить продуктивним. Нам вдалося реалізувати низку непростих проектів, представити ринку нові продукти та закласти стійкий фундамент для реалізації нових ідей. Від імені керівництва та штату компанії CS, хочу подякувати нашим клієнтам за плідну співпрацю, довіру та віру в успіх», — прокоментував Дмитро Радченко, директор компанії CS.

Subscribe to our Updates